Klik - her - eller under teksten for at komme videre.
MESSETILBUD – super billigt - 5.400 kr.


NB Indkvartering vil finde sted på GUESTHOUSE BORGARTÚN, der ejes af et busselskab.
Fra den nærliggende busstation Hlemmur afgår flere interessante buslinjer, se disse.
Bulinierne 31 og 32 kører også omkring i området.

Se forslag til sightseeing i Reykjavik og den klassiske spadseretur rundt i den indre by,Hlemmurbusser.html

Rejseleder Magnus Oddsson

Magnus har efter sin uddannelse til ingeniør i Danmark i 1960'erne og diverse offentlige stillinger indenfor ingeniør-faget og arkitektur nu helliget sig opgaven som freelance rejseleder. Her kommer hans viden og know-how til gavn for Team Island. Han er en meget erfaren rejseleder og elsker at fortælle sin viden om geologi, energi og den smukke natur. Magnus er en af vores mest erfarne rejseledere, og i menuen "Ris og ros" findes nogle klare beviser for, at det gør han med bravour. Magnus Oddsson er medlem af Islands Guideforening og bor i Akranes.
 

Pinsesolen danser – også i Island...
29. maj - 2. juni 2009
Rejse nr. A-9
Team Island
tilbyder en intensiv og uhyre billig tur til Island. Der er lige præcis tid nok til at se de mest attraktive ting i det spændende land. Der er tid til både at færdes lidt på egen hånd og tid til at blive taget i hånden af en meget erfaren rejseleder, som vil åbne en masse døre til det islandske samfund, som du ikke selv ville kunne gøre. Hvad er det lige, der sker i Island?
Prisen er lige så attraktiv som alt det andet! Med kompetent dansk-talende rejseleder.
Pak badetøjet og kom så med...

Dag 1 / fredag den 29. maj

Afgang fra Kastrup Lufthavn kl. 22.30, ankomst Island kl. 23.40 (lokal tid, efter 3 timers tur).
Her venter rejselederen og gruppens egen bus. Turen går direkte mod hovedstaden Reykjavik og eftersom det endnu er lyst kan man sagtens nyde turen og omgivelserne.
Indkvartering på Hotel Cabin, eller for nogens vedkommende på http://www.gjtravel.is/borgartun.asp?strAction=getPublication&intPublId=114

Dag 2 / lørdag den 30. maj
Vi skal tidligt af sted, for der er mange spændende oplevelser på programmet. Vi kører først forbi vulkanmassivet Hengill, der gemmer enorme mængder kogende vand. Både på syd- og nordsiden er der store geotermiske fabrikker, som udnytter de vedvarende ressourcer. Hengill er et 803 m højt fjeld sydvest for søen Þingvallavatn i Island. I dette vigtige geotermiske område har Reykjavík by opført et varmeværk. Varmt vand pumpes op, og gennem varmeveksler opvarmes koldt vand, som herfra ledes til Reykjavíks fjernvarmenet. Der er smuk udsigt ned over søen Tingvallavatn, ved hvis nordlige side vi finder stedet for Altinget – her grundlagdes i år 930 den nordiske parlamentariske model. Området er desuden et spændende geologisk højdepunkt, som rejselederen vil fortælle meget mere om.
Turen går længere mod øst, passerer området med gejseren og ser måske et udbrud, mens vi kører forbi. Vi skal nemlig nå en lækker frokost, der består af rygende varm suppe, lavet på islandsk lammekød. Ja, selvfølgelig er der kaffe med...
Det foregår lige ved vandfaldet Gullfoss og godt mætte er vi klar til at opleve det store vandfald, der transporterer smeltevand fra en af landets store gletsjere. Gullfoss er Islands kendteste vandfald, beliggende på gletscherelven Hvítá 100 km øst for Reykjavík. Faldet på i alt 32 m er delt i to trin, et øvre på 11 m og et nedre på 20 m. Neden for Gullfoss løber Hvítá i en 3 km lang og op til 70 m dyb canyon, som er dannet ved de sidste 10.000 års erosion. En overgang ejedes området af et udenlandsk selskab, som havde planer om at udnytte vandfaldet til elproduktion. Nu er Gullfoss i statseje, og sammen med de nærliggende lokaliteter Geysir og Þingvellir er det blandt Islands mest besøgte turistmål.
Vi kører videre mod området ved Geysir, hvor Strokkur i dag holder dampen oppe - se en lille video i HD.
Geysir, (af isl. geysa 'bruse op, vælde frem'), varm kilde i den sydvestlige del af Island ca. 85 km øst for Reykjavík. Navnet benyttes internationalt om hede springkilder. Geysir ligger i et stort, geotermisk aktivt område med flere andre gejsere; den nævnes første gang efter et kraftigt jordskælv i 1294. Selve bassinet er 15 m i diameter og 2 m dybt, omgivet af en forhøjning af elfenbensfarvet materiale med stort kiselindhold. En ca. 20 m dyb sprække fører det varme vand op fra dybet under stort tryk. Aktiviteten har været stærkt svingende gennem tiderne, men er størst i forbindelse med jordskælvsaktivitet; da har Geysir frembragt en vandsøjle på 60-70 m højde i op til 10 min. Mens den nærliggende, mindre gejser, Strokkur, stadig er fuldt aktiv, har Geysir haft faldende aktivitet siden det store jordskælv i 1896, og gennem det meste af 1900-t. skulle der voksende mængder sæbe til for at få vandsøjlen til at stige til vejrs. Efter to jordskælv i juni 2000 har Geysir imidlertid fået nyt liv; - se lille video - dens aktivitet er dog uregelmæssig og kaskaderne af varmt vand når nu kun op i en højde af 8-10 m.
Vi fortsætter herefter mod syd, gør et par hurtige stop, hvor der naturligvis er tid til en kop kaffe. Og hvor vi skal se på islandske bananpalmer, ja – de findes...
Sidst på dagen (ikke senere end kl. 18.00) er vi tilbage på hotellet – og når måske lige et lige hvil, i hvert fald en omklædning. Middagen denne aften foregår på Hotel Cabin, og består af en fyldig salatbar, inkl. en øl eller lille flaske vin pr. person. HVOR KØBER MAN ET TURPAS MED HENBLIK PÅ NÆSTE DAG?
Kan der skaffes billetter til "Lyse Nætter" på Idno, et show for turister, der opføres søndag aften kl. 20.30?

Dag 3 / søndag den 31. maj - Pinsedag. Se i den forbindelse En billedmæssig klassisk rundtur i Reykjavik
Søndagen foregår nemlig på egen hånd og hverken bus eller rejseleder er til rådighed. Det giver jer tid til prøve forskellige interessante ting, som vi hjælper med at aftale, fx
1: tag på hvalsafari fra byens gamle havn. Chancen for at se vågehvaler (op til 7-9 meter) eller pukkelhvaler (op til 13-15 meter) er gode
2:
tag på ridetur på en islandsk hest i dens naturlige omgivelser. Der kan arrangeres ture på 2 timer eller hele dagen
3: lej en stor jeep og prøv selv kræfter med de store vidder
4: flyv til Vestmannaøerne og se, hvordan det ser ud. Alle husker nok det enorme vulkanudbrud, der i 1973 truede med at ødelægge byen og havnen
5: se på muséer (håndskrifter, historiske eller kunstmuséer), besøg nogle af de mange specielle kaffebarer, tag en tur på byens gamle fine kirkegård eller rundt om søen i midtbyen
6: gå ned i Kolaportid, byens marked. Her er ret få loppemarkedsting, en del specielle fødevarer og en hel masse dårlige varer fra Langbortistan. Men det er meget interessant at komme her, forbi man møder nogle af de relativt mange fremmede i Island – og får lidt indblik i den mindre pæne facade.
Rejselederen vil bistå med praktiske oplysninger, eller aktiviteterne kan bestilles før rejsen. En mere spændende udflugt går nok til Laugardalur, byens friluftsparadis. Spis evt. frokost Perlan, men se først en fotografisk 360° rundtur i cafeteriet på toppen. Gå evt. på indkøb i Kringlan. Se busforbindelserne til begge steder fra busstationen Hlemmur.

 

 

 

 

 Dag 4 / mandag den 1. juni – 2. Pinsedag
Hvis man vil kan man gå i kirke, på denne højtidsdag. Efter frokost (kl. 13.00) tager vi på endnu en spændende udflugt. Vi skal på tur under jorden og se lidt på lava, nedefra. Lavafelterne gemmer mange grotter og vi skal besøge én, og derefter køre ned til Atlanterhavet for en god lang travetur i det sort-grå sand. Her river blæsten virkeligt i håret og her ser vi sikkert sæler, suler og andre havfugle.
Længere fremme besøger vi en tørvegård, hvilket er en hel særlig islandsk byggeform, udviklet fra vikingetidens langhuse. Omkring kl. 18.00 er vi tilbage i byen igen.

Dag 5 / tirsdag den 2. juni
Så skal I allerede hjem...
Men på vejen til lufthavnen er der tid til endnu et par højdepunkter. Ruten går forbi den smukke sø Kleifarvatn og det svovldunstende Krýsúvik, hvor man hentede svovl i middelalderen. Gennem udstrakte lavafelter, parallelt med Atlanterhavet og til sidst stopper bussen ved Den Blå Lagune. Hvor er det mere passende at tage afsked med Island, end i dette fantastiske varme vand. Turkisblåt, fyldt med salte og mineraler og måske bedst af alt: under den frie himmel. Tænk at sidde i 35-42 grader varmt vand, med udkig til sorte lavamasser og en blå himmel.
Kl. 13.15 er der afgang fra Island, med ankomst i Kastrup kl. 18.15 (dansk tid). En enkeltbillet over Storebælt koster 215 kr. En enkeltbillet over Molslinjen koster 545 kr.

 

 

Rejse nr. A-9
Pris pr. person: 5.100

Yderligere information og bestilling af rejsen - kontakt Team Island:

Tlf. 2962 1849 og 8612 1849

eller info@team-island.dk 

Prisen inkluderer:
Flybilletter t/r, inkl. skatter
Transport i Island, røgfri bus med god plads
Indkvartering, i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
Frokost x 1 stk. (30.5.)
Middag x 2 stk. (30.5. og 1.6.)
Adgang til Den Blå Lagune, inkl. håndklæder
Dansk-talende rejseleder fra Team Island (30.5., 1.6. og 2.6.)
Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer ved måltider, ud over isvand, der altid følger frit og rigeligt
Måltider, ud over de nævnte

Kort om Team Island og KulturRetur ApS
Virksomheden ejes af K. Torben Rasmussen og Carl Erik Skovgaard Sørensen.
K. Torben Rasmussen litteraturhistoriker fra Århus Universitet, direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98), leder af Århus Kunstakademi (2000-2004), og forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag). Er en hyppig anvendt foredragsholder. Siden 2004 har han arbejdet professionelt med at arrangere rejser til Island.
Carl Erik Skovgaard Sørensen er islandsk konsul i Århus, advokat og partner i advokatfirmaet DELACOUR i Århus/København. Han bistår med idéer, inputs og kontakter bl.a. ved planlægning af erhvervsrelaterede rejser og ture.

Vulkanmassivet Hengill med kogende vand


Tilbage til MESSETILBUD

Udsigt over søen Tingvallavatn

Tilbage til MESSETILBUD

Vandfaldet Gullfoss

Tilbage til MESSETILBUD

Området ved Geysir

Tilbage til MESSETILBUD

Strokkur holder dampen oppe


Tilbage til MESSETILBUD

Kort med placering og indgang til Kolaportid

  

Tilbage til MESSETILBUD

Glaumbaer tørvehuse

Tilbage til MESSETILBUD

Søen Kleifarvatn som største firkant, det svovldunstende Krýsúvik som mindste firkant på kortet herunder.

Tilbage til MESSETILBUD

Det svovldunstende Krýsúvik

Tilbage til MESSETILBUD

Den Blå Lagune med det fantastisk varme vand

Havvandet kommer fra 2000 meters dybde under overfladen. På dets vej gennem porøs lava gennemgår blandingen af havvand og ferskvand en kemisk udveksling inden det når overfladen.
Lagunen indeholder i alt 6 millioner liter vand, der helt udskiftes i løbet af 40 timer. Vandets temperatur holdes på  37-39°C. De geothermiske havvands specielle økosystem har en selvrensende effekt. Almindelige bakterier kan ikke trives i dette økosystem, så der bliver ikke tilsat rensemiddel, som f.eks. klorin.
De tilbageværende mineraler i vandet har en god og helsebringende effekt på huden. Den blå farve i vandet skyldes netop disse mineraler.

Tilbage til MESSETILBUD

Herunder ses forslag - på engelsk - til sightseeing i Reykjavik på egen hånd:

    back.gif (1696 bytes)