Det tager 8-10 år for Agave planten at modne og blive
anvendelig til fremstilling af
tequila. Når den er høstet fjernes dens piggeagtige blade. Kernen (kaldet piña på grund af den store lighed med en
ananas) på mellem 20-80 kg hakkes i store stykker og dampkoges i ca. syv timer.
Efter afkøling vaskes piñaen og skæres i små strimler, som presses for at
udtrække saften. Klik på billedet, og se det bedre. |
Denne saft tilsættes sukker og gær, inden blandingen gæres i store tanke i
to-tre dage. Den gærede væske destilleres to gange i disse stålapparater.
Destillatet lagres i kortere eller længere tid og man inddeler tequila i 4
typer afhængigt af lagringsprocessen. Se opskrifter med tequila
her. Klik på billedet, og se det bedre. |
Midt på dagen kørte vi knap 400 km ned mod kysten.
Vejanlæggene var gennemgående fine. Ved et betalingsanlæg, hvor vi spiste
lidt frokost kunne vi tydeligt mærke, at vi nu nærmede os et meget varmere
område. Klik på billedet, og se det bedre. |
Endemålet for dagens lange busrejse var badebyen . Her blev vi indkvarteret i en ret stor 2-vær. lejlighed med en
dejlig altan. Nu kunne vi endelig sætte os ned og bl.a. smage på den
tequila
vi havde købt direkte hos producenten tidligere på dagen. Klik på billedet, og se det bedre. |